ПРЕС КЛИПИНГ ПРО-ЗА БАЛКАН 2020

11-17.06.2020

English
Mia.mk - Ismail Kadare wins top prize of Pro-Za Balkan Literature Festival
Republika.mk - Ismail Kadare wins top prize of Pro-Za Balkan Literature Festival

Македонски
Факултети.мк – Исмаил Кадаре: Почестен сум со наградата „Прозарт“ што ја велича литературата на Балканот
Вечер - Исмаил Кадаре: Литературата на Балканот е глобална литература
Радио Слободна Европа - „Прозарт 2020“ за албанскиот писател Исмаил Кадаре
Република - Големиот Исмаил Кадаре добитник на „Прозарт“ 2020 на фестивалот „ПРО-ЗА Балкан“
Плусинфо.мк - Исмаил Кадаре ја доби наградата „Прозарт“ 2020 на фестивалот „ПРО-ЗА Балкан“
СДК.мк – АЛБАНСКИОТ ПИСАТЕЛ ИСМАИЛ КАДАРЕ ЈА ДОБИ НАГРАДАТА „ПРОЗАРТ“, ФЕСТИВАЛОТ „ПРО-ЗА БАЛКАН“ НАЈАВЕН ЗА ЕСЕН“
Опсервер.мк - Исмаил Кадаре ја доби наградата „Прозарт“ 2020 на фестивалот „ПРО-ЗА Балкан“
Либертас.мк - Исмаил Кадаре ја доби наградата „Прозарт“ 2020 на фестивалот „ПРО-ЗА Балкан“
Макфакс - Исмаил Кадаре – добитник на „Прозарт“ за 2020
Мкд.мк - Исмаил Кадаре ја доби наградата „Прозарт“ 2020
А1он - Исмаил Кадаре ја доби наградата „Прозарт“ 2020 на фестивалот „ПРО-ЗА Балкан“
ТВ Телма - Исмаил Кадаре добитник на наградата Прозарт
Нова Македонија – Преку преводите балканската литература станува глобална
Независен – Исмаил Кадаре: Ја доби наградата „Прозарт“ во Скопје, се заблагодари од Париз
Радио МОФ – Исмаил Кадаре ја доби наградата „Прозарт“ за 2020
Макпресс.мк - Исмаил Кадаре ја доби наградата „Прозарт“ 2020 на фестивалот „ПРО-ЗА Балкан“
Аваз.мк - Исмаил Кадаре: Литературата на Балканот е глобална литература
Слободна.тв – ПРОКОПИЕВ: КАДАРЕ Е ЕДЕН ОД НАЈГОЛЕМИТЕ ЕВРОПСКИ, ПА И СВЕТСКИ АВТОРИ
Весник-Илинден.мк - Исмаил Кадаре ја доби наградата „Прозарт“ 2020 на фестивалот „ПРО-ЗА Балкан“
news33.tv - ИСМАИЛ КАДАРЕ ЈА ДОБИ НАГРАДАТА „ПРОЗАРТ“ 2020 НА ФЕСТИВАЛОТ „ПРО-ЗА БАЛКАН“
Миа.мк - Исмаил Кадаре ја доби наградата „Прозарт“ 2020 на фестивалот „ПРО-ЗА Балкан“

Albanski
Алсат М ТВ – Ismail Kadare – fitues i “Prozart” 2020 në festivalin “Pro-ZA Ballkan”
portalb.mk - Ismail Kadare fitues i “Prozart” 2020 në festivalin “Pro-ZA Ballkan”
zhurnal.mk – Ismail Kadare fitues i “Prozart” 2020 në festivalin “Pro-ZA Ballkan”
rtklive.com - ISMAIL KADARE FITUES I “PROZART” 2020 NË FESTIVALIN “PRO-ZA BALLKAN”
lajme.org – Kadare, fitues i çmimit “Prozart”
arsalbanica.mk - Kadare, fitues i çmimit “Prozart”
kallxo.com - Ismail Kadare merr çmimin letrar ‘Prozart’
prizrenpress.com - Ismail Kadare merr çmimin letrar ‘Prozart’
kosova.live - ismail kadare, fitues i çmimit “Prozart”
telegrafi.com - ismail kadare, fitues i çmimit “Prozart”
koha.net - Kadare, fitues i çmimit “Prozart”
ata.gov.al - Kadare fitues i ”Prozart 2020” në festivalin ”Pro-Za Ballkan”
voal.ch - Kadare fiton çmimin e madh Prozart 2020, vlerësohet për kontributin e dhënë në Ballkan
alb-spirit.com - Ismail Kadare fiton çmimin e madh ndërkombëtar ‘Prozart 2020’
kosova.info - Kadare, fitues i çmimit “Prozart”
infoline-news.com - Ismail Kadare, fitues i “Prozart 2020“